Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK

Klosterbryggeriet - historisk god dansk specialøl


Har du en forkærlighed for dansk specialøl og gode historier? Så vil du elske Klosterbryggeriet! Klosterbryggeriet er et af de nyeste mikrobryggerier i landet, men firmaets produktion bygger videre på ældgamle traditioner og fortællinger.

Nyopstartet ølproduktion med midtjyske munke som inspiration

Klosterbryggeriet er et relativt nystartet familieforetagende, som så dagens lys i 2008. Familiemedlemmerne, der står bag opstarten af virksomheden, har dog mere end 37 års erfaring indenfor ølbranchen med i rygsækken. De mange års erfaring gør familien i høj grad brug af i den daglige drift af Klosterbryggeriet. Hos Klosterbryggeriet er det derfor smagen, øl-oplevelsen og den gode fortælling, der er i centrum.

Det kloster, som firmanavnet Klosterbryggeriet henviser til, er Øm Kloster. Øm Kloster er nemlig langt fra er et hvilket som helst kloster, når det gælder ølproduktion. Munkene, der levede på klosteret tilbage i 1100-tallet, var flittige ølbryggere, og dertil kommer, at historien om Øm- munkenes øl er en af de ældste og mest velbelyste i dansk klosterhistorie.

Ruinerne fra Øm Kloster står stadig den dag i dag, men klosteret og dets bemærkelsesværdige historie er ikke det eneste, der har overlevet tidens tand. Blandt bygningsbrudstykkerne af det, der engang var et fuldt funktionelt kloster, vokser den
humle, som munkene i sin tid skabte øl af, stadig 
lystigt. Det er denne humle, som med jævne mellemrum høstes af folkene bag Klosterbryggeret for derefter at blive anvendt til en øl, der meget passende bærer navnet Klosterhumle.

Det er ikke kun øllen Klosterhumle, der trækker tydelige tråde tilbage til Øm-munkenes dagligdag. Det er eksempelvis en gylden regel hos Klosterbryggeriet, at de i deres øl udelukkende tilsætter urter og krydderier, som i sin tid også har været tilgængelige for munkene. Derudover bærer mange af firmaets øvrige øl også navne, som automatisk leder tankerne hen på en middelalderlig klostertilværelse. Klosterbryggeriet står for eksempel bag store øl som Abbedisse Bryg, Kælderøl, Svendeøl og Skt. Søren.

 • Vis her
  DKK 45,00

  Med Humlehyld fra Klosterbryggeriet får man en delikate og forførende Ale med hyldeblomst. Den gyldne øl har en frugtig aroma med lette blomster noter. Humlehyld har en sød og blomstrende finish.Klosterbryggeriet's Humlehyld har en alkoholprocent på 5,2%.Den gyldne øl er en dejlig dame øl, men er lige så popurlær hos mændene. Alt i alt en fantastisk frisk...

  DKK 45,00
 • Vis her
  DKK 45,00

  Med Klosterbryggeriet's årsøl får man en smuk Indian Pale Ale med masser af smag. Denne gyldne øl har et behageligt hvidt skum kombineret med en svag bitterhed. I smagen fornemmer man strejf af grapefrugt og karamel.IPA'en fra det danske bryggeri er forfriskende med en smagfulde nuancer, der gør øllen dejligt tilgængelig. Nyd de gyldne dråber fra...

  DKK 45,00
 • Vis her
  DKK 45,00

  Kloster Hvede er en velsmagende og gylden hvedeøl. Øllen er overgæret og har et fyldigt hvidt skum.Øllen er ufiltreret og har en alkoholprocent på 5,2%. Den byder på en frugtig aroma med noter af citrus og appelsin. Der er endda tilsat en anelse økologisk appelsinsaft for at fremhæve friskheden i smagen.Eftersmagen er let sød og frisk med en god balance...

  DKK 45,00

Kvalitetsøl for enhver smag

En af de ting, vi med sikkerhed ved om Øm Klosters munke, er, at de producerede et bemærkelsesværdigt udvalg af øl til klosterets beboere og gæster. En lagerliste fra 1554 viser, at der i klosterets kælder blandt andet blev opbevaret omkring 22.000 liter øl. Denne lagerliste omtaler desuden forskellige øl-navne på de mange liter, som befandt sig i klosterkælderens kølige rum. I kraft af lagerlisten ved vi således også, at munkene i hvert fald har lavet fem særegne slags øl, der passede til forskellige lejligheder.

Når det kommer til det brede udvalg af øl, er Klosterbryggeriet også kraftigt inspireret af de arbejdsomme Øm-munke. Derfor laver bryggeriet en lang række af forskellige specialøl og sørger for, at sortimentet er i konstant udvikling. Målet for Klosterbryggeriet er at blive ved med at skabe nye øltyper, der dog har det til fælles, at den karakteristiske smag af malt og humle altid er markant.

Hvis du begiver din ind i den verden af øl, som Klosterbryggeriet har skabt, finder du både klassiske og mere eksperimenterende smagssammensætninger. Bryggeriet fremstiller for eksempel noget så simpelt og klassisk som en økologisk pilsner, der alligevel skiller sig ud fra mængden godt hjulpet på vej af sin kraftige smag, lette fylde og en særlig friskhed. I den anden ende af spektret står Sorte Alken. Denne øl er en atypisk sort IPA. Sorte Alken er tør og kompleks. Samtidig byder den på karamelfarvet skum og delikate smagsnoter af lakrids.

Sætningen - Klosterbryggeriet har noget for enhver smag” - er vist så langt fra en overdrivelse, som man kommer.