Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK

Tomatin 12 års Single Malt Whisky

13428

Ny

Fra et af de absolut største destillerier i Skotland får man denne lækre model der bærer præg af det finish, den har fået fra lagring på både bourbon- og sherryfade.

Det giver lækre noter af bl.a. rosiner, sødlige frugter, modne æbler og pærer i kombination med et strejf af nødder og korn. Den er blød og let olieagtig i fornemmelsen, så man føler at den også bliver hængende længe i ganen og halsen.
Det er en lidt blødere variant af "typiske Highland-whiskier"

Flere detaljer

DKK 449,00

Produkt information

LandSkotland
RegionHighland
Alc.:44 %
Indhold0,7 L

Yderligere information

Tomatin - Et af Skotlands største og mest anerkendte destillerier

Man kan ikke helt præcisere hvornår og hvordan produktionen af Tomatin whisky startede, men destilleriet, der eksisterer og fungerer i dag blev etableret i 1897, men man regner med at whiskyproduktionen (ulovlig eller ej), har været i gang siden 1700-tallet.

Navnet Tomatin betyder "Bakken med enebærbuske". Enebærgrene afgiver ikke røg, når de bliver brændt, og på den måde kunne man praktisere sin whiskyproduktion i hemmelighed, fordi røgen ikke afslørede ens bedrifter med produktionen.

Destilleriet har en skøn afsides liggende placering, men man indså at det var en udfordring ift. arbejdskraft, så ved opførslen blev der givet instrukser om også at opføre huse til beboelse for dem, der skulle arbejde på destilleriet. Med tiden og destilleriets vækst blev der bygget flere og flere huse som stadig anvendes til de ansatte på stedet.

Fra 1956 og frem til 1974 gik man fra at have de to originale kedler til at have ikke mindre end 23 kedler og dermed en kapacitet på ca. 12 millioner liter alkohol om året. Dermed var Tomatin det største destilleri i Skotland og blev anset som værende den vigtigste producent på markedet.

Størstedelen af Tomatin whisky blev solgt i bulk til andre virksomheder for at indgå i blends som fx J&B og Johnnie Walker, men da det hele vendte i 1980'erne og efterspørgslen på blendet whisky (og dermed også whisky fra Tomatin) faldt, endte Tomatin med at blive opkøbt af de japanske selskaber Takara Shuzo Ltd. og Okura og blev dermed det første skotske destilleri der var 100 % japansk ejet i 1986.

Siden overgangen til japanske ejere har man ændret strategi, og der kom mere fokus på at føre Tomatin frem med sine egne produkter i stedet for bulk til blends, og i dag sælges Tomains produkter på mere end 50 eksportmarkeder, og de mener selv at være gået fra at være størst til at være bedst.