Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK
Tomatin - Cù Bòcan Light Smoke Highland Single Malt 46% 70 cl Forstør

Tomatin - Cù Bòcan Light Smoke Single Malt Whisky

12740

Ny

Denne whisky har masser af smagsnuancer der er kombineret på en harmonisk og innovativ måde.

Den byder på noter af dejligt krydrede nelliker, kokos, fløde, kanel og stjerneanis kombineret med ristede mandler og sukkersød røg. Dette giver en velafbalanceret og harmonisk smag. Her får man en smuk skotsk whisky med en spændende historie (se længere nede).

Den er lagret i både Virgin oak, bourbon og sherryfade, så du får en intens og behageligt sødlig undertone.

Flere detaljer

DKK 499,00

Produkt information

LandSkotland
RegionHighland
Alc.:46 %
Indhold0,7 L

Yderligere information

Tomatin - Cù Bòcan Light Smoke Highland Single Malt

Helvedeshunden Cú Bòcan siges at have forfulgt beboerne i den lille landsby Tomatin igennem de seneste århundrede.
Hunden ses ikke ofte, men når det sker, med mange års mellemrum, er det altid en voldsom oplevelse. Som sidst, hvor en destillerimedarbejder var ude at gå en sen aftentur alene, og blev forfulgt af et stort sort bæst med røg stående ud af de blafrende næsebor og med blottede tænder.
Imod al fornuft var denne destillerimedarbejder så draget af, at mærke hundens pels, at han med rystende hænder rakte ud for at føle den, kun for i næste sekund at se hunden forsvinde op i et spøgelsesagtigt slør af blålig røg og damp, hvorefter intet andet end skrækindjagende stilhed kunne høres og mærkes.

Tomatin - Et af Skotlands største og mest anerkendte destillerier

Man kan ikke helt præcisere hvornår og hvordan produktionen af Tomatin whisky startede, men destilleriet, der eksisterer og fungerer i dag blev etableret i 1897, men man regner med at whiskyproduktionen (ulovlig eller ej), har været i gang siden 1700-tallet.

Navnet Tomatin betyder "Bakken med enebærbuske". Enebærgrene afgiver ikke røg, når de bliver brændt, og på den måde kunne man praktisere sin whiskyproduktion i hemmelighed, fordi røgen ikke afslørede ens bedrifter med produktionen.

Destilleriet har en skøn afsides liggende placering, men man indså at det var en udfordring ift. arbejdskraft, så ved opførslen blev der givet instrukser om også at opføre huse til beboelse for dem, der skulle arbejde på destilleriet. Med tiden og destilleriets vækst blev der bygget flere og flere huse som stadig anvendes til de ansatte på stedet.

Fra 1956 og frem til 1974 gik man fra at have de to originale kedler til at have ikke mindre end 23 kedler og dermed en kapacitet på ca. 12 millioner liter alkohol om året. Dermed var Tomatin det største destilleri i Skotland og blev anset som værende den vigtigste producent på markedet.

Størstedelen af Tomatin whisky blev solgt i bulk til andre virksomheder for at indgå i blends som fx J&B og Johnnie Walker, men da det hele vendte i 1980'erne og efterspørgslen på blendet whisky (og dermed også whisky fra Tomatin) faldt, endte Tomatin med at blive opkøbt af de japanske selskaber Takara Shuzo Ltd. og Okura og blev dermed det første skotske destilleri der var 100 % japansk ejet i 1986.

Siden overgangen til japanske ejere har man ændret strategi, og der kom mere fokus på at føre Tomatin frem med sine egne produkter i stedet for bulk til blends, og i dag sælges Tomains produkter på mere end 50 eksportmarkeder, og de mener selv at være gået fra at være størst til at være bedst.