Yderligere information
Hayman's gin - Et familieforetagende i særklasse
I 1863 startede James Burrough et lille destilleri i Chelsea, London. Som så mange andre på den tid var han en apoteker, der eksperimenterede med et utal af opskrifter på forskellige drikke, der kunne virke helbredende i forskellige grader.
På det tidspunkt var Old Tom-stilen dominerende pga. den ekstra sødme, der var med til at dække ginnens ubehagelige bismag, men James Burrough havde pionerbrillerne på ift. at lave noget mere tørt i retning af hvad vi i dag kender som London Dry Gin.
I 1987 blev forretningen solgt, men Christopher Hayman (oldebarn til James Burrough, der havde startet hele foretagendet) købte omgående en del af den tilbage, så han kunne fortsætte gin-produktionen i familiens navn, og det drives i dag af Christophers børn James og Miranda.
James Burrough udviklede en opskrift på en klassisk London Dry Gin for over 150 år siden, og det er samme opskrift, der er blevet finpudset og videreudviklet til det, den er i dag. Essensen er den samme, men man har justeret lidt på forholdene mellem de forskellige botanicals for at tilpasse ginnen den pågældende tid så den hele tiden er tidssvarende og fantastisk.
En særlig del af fremstillingsprocsessen omfatter at alle botanicals er infuseret i engelsk hvedesprit, hvor det står en hel dag og lader smagene virkelig trække ud, inden det skal destilleres. Dette er en ret atypisk proces, da det trækker tiden ud for fremstillingen af den ædle drik, men hos Hayman's er de overbeviste om, at processen har været med til at føre dem til deres velfortjente priser og anerkendelser fra mange side.
Opskriften holdes fortsat hemmelig ift. konkrete mængder og typer af ingredienserne, men omrdrejningspunktet er naturligvis enebær, der er rygsøjlen i enhver ordentlig gin. Her komplimenteres den af bl.a. citronskal, lakridsrod, koriander og appelsinskal. Forholdene er naturligvis også afhængige af hvilken stil af gin, der skal produceres, og hos Hayman's er der en bred vifte af gin-varianter både mere og mindre kendte typer.