Brug af Cookies
Denne hjemmeside anvender cookies til statistik og indstillinger. Ved at bruge hjemmesiden accepterer du dette. Klik og læs mere.
OK

Derfor hitter alkoholfri vin hos danskerne


Der er en ny tendens på vinmarkedet: Danskerne drikker alkoholfri vin som aldrig før. Tendensen er vokset frem i takt med en dominerende sundhedsbølge, og vinproducenterne svarer igen med et bredt alkoholfrit udvalg, som ikke går på kompromis med kvaliteten.

Alkoholfri vin er et sundere alternativ

I løbet af de sidste par år har danskerne i stigende grad revet alkoholfri vin ned af hylderne. Udviklingen er langt fra underlig, for der er en række fordele ved at drikke alkoholfri vin.

Den mest markante fordel ved at nyde alkoholfri vin er umiddelbart sundhedsrelateret. Det er ingen hemmelighed, at alkohol – og især alkohol i store mænger – ikke er godt for helbredet. Dette velkendte faktum spiller en central rolle i forhold til danskernes alkoholforbrug.

I takt med sundhedsbølgen, som i disse år ”hærger” i Danmark, er danskerne i stigende grad tilbøjelige til at efterleve sundhedseksperternes anbefalinger. Hvis du spørger overlæge og professor ved Statens Institut for Folkesundhed, Ulrik Becker, er de danske forbrugere generelt blevet mere.

- Folk er blevet mere bevidste om at leve en sundere tilværelse, og fokus på at motionere og andre livstilsfaktorer er blevet større, forklarer Ulrik Becker til mediet FødevareWatch.

Og danskernes tiltagende sundhedsbevidsthed viser sig altså også i forhold til det generelle alkoholindtag. Tal fra Sundhedsprofilen 2017 viser, at det er et stadigt voksende antal danskere, som overholder Sundhedsstyrelsens anbefaling om, at kvinder skal drikke under 7 genstande om ugen, og at mænd skal drikke under 14.

Med de alkoholfrie vinalternativer, der findes på markedet, kan danskerne nemt indtage mindre alkohol og være sundere uden at undvære oplevelsen af at drikke vin fuldstændig.

Vi behøver ikke længere at gå på kompromis med kvaliteten

Det er ikke kun sundhedsrelaterede faktorer, der gør den alkoholfri vin til en attraktiv spiller på markedet. I løbet af den seneste årrække er der nemlig sket markante forandringer indenfor produktionen af alkoholfri vin. I dag er det derfor muligt at finde flere vine uden alkohol, som faktisk er virkelig hæderlige i forhold til smag og aroma.

Der er noget, der tyder på, at netop disse kvaliteter er af væsentlig betydning, når det kommer til danskernes alkoholvaner. Undersøgelser viser, at 6 ud af 10 danskere er villige til at prøve øl med mindre alkohol og færre kalorier, forudsat at smagen er god. Danskerne er altså i høj grad imødekommende overfor alkoholfri og sundere drikke, hvis smagen stadig lever op til forventningerne.

Det er dog ikke ligetil at skabe god vin uden alkohol. Hvis produktionen af alkoholfri vin ikke bliver udført rigtigt, kan det hurtigt gå udover både krop, mundfylde og smag.
 • Vis her
  DKK 79,00

  Bon Voyage Merlot er en dejlig allround alkoholfri rødvin, som kan nydes til de fleste retter. Smagen af rødvinen fra Bon Voyage er let med en god struktur. Denne Merlot har fine noter af røde bær, som giver en frugtig og forfriskende smagsoplevelseMed Bon Voyage Merlot fra Frankrig får man en behagelig rødvin uden alkohol, der er let at drikke.

  DKK 79,00
 • Vis her
  DKK 79,00

  Bon Voyage Cabernet Sauvignon er en dejlig allround alkoholfri rødvin, som kan nydes til de fleste retter. Smagen af rødvinen er let med en god struktur. Bon Voyage Cabernet Sauvignon har fine noter af solbær, som giver en frugtig og forfriskende smagsoplevelseMed denne Cabernet Sauvignon fra Bon Voyage får du en behagelig rødvin uden alkohol, der er let...

  DKK 79,00
 • Vis her
  DKK 79,00

  Bon Voyage Chardonnay fra Frankrig er en frisk og ligetil alkoholfri hvidvin med klare toner af grønne æbler og pære, der gør vinen til en forfriskende smagsoplevelse. Med Chardonnay får du en alkoholfri vin, som ikke går på kompromis med smagen. Bon Voyage Chardonnay er ideel som aperitif eller til fisk – og skaldyrsretter.

  DKK 79,00

Bon Voyage – Alkoholfrie vine af høj kvalitet

En at de brands, som formår at producere alkoholfri vin uden at gå på kompromis med faktorer som smag og kvalitet, er det franske Bon Voyage.

Hemmeligheden bag Bon Voyages succes er en kombination af fremgangsmåden fra traditionel vinproduktion – i form af druehøst, udpresning af druesaft samt gæring – og en unik ætanol- udtrækningsproces. Denne kombination af procedurer skaber vine, som går fri af alkoholens potentielle skadevirkninger, men hvis smag og aroma er bevaret. I Bon Voyage-vinene er det altså udelukkende alkoholen, der bliver fjernet, mens de resterende naturlige og sunde ingredienser således forbliver uberørte i vinen. Selvom Bon Voyage-vinene ikke indeholder alkohol, besidder de derfor de samme karaktertræk som de klassiske europæiske kvalitetsvine med alkohol.

Bon Voyage svarer i øvrigt også fint tilbage på den øgede efterspørgsel efter alle slags alkoholfri vin. Brandet producerer nemlig et bredt udvalg, der både rummer forskellige rødvine, hvidvine, rosévine og mousserende vine.